

Overvejer du at bruge perlite til at isolere med? Det er et fantastisk materiale, men inden du vælger at bruge det, bør du kende til fordelene og ulemperne. Det giver dig nemlig et grundlag for at tage den rette beslutning i forhold til dit projekt. Herunder kan du finde flere fordele og ulemper ved at bruge perlite til isolering.
Fordele og ulemper ved at bruge perlite til isolering
Fordele ved perliteisolering:
- Perlites isoleringsevne svarer til mineralulds isoleringsevne.
- Materialet er brandsikkert og kan derfor anvendes alle steder.
- Perlite rådner ikke. Det bliver heller ikke nedbrudt eller danner grobund for mikroorganismer eller svampe.
- Når det kommer til lydisolering, er perlite stort set på højde med mineraluld. Det er især, hvis det skal bruges som isolerende materiale i en vægkonstruktion, at der kan være lidt vanskeligheder med at lydisolere ordentligt.
- Perlite trænger nemt ud i alle kroge i en konstruktion, hvilket mindsker risikoen for kuldebroer.
Ulemper ved perliteisolering:
- Perlite er ikke altid lige så miljøvenligt som andre isoleringsmaterialer, der findes på markedet. Det skyldes, at forarbejdningen af materialet er temmelig energikrævende.
- Perlite støver ret meget. Så sørg for at bruge åndedrætsværn med et P2-støvfilter, når du anvender perlite.
- Perlite er et relativt dyrt materiale, når der sammenlignes med andre typer isoleringsmaterialer. Men da det er hurtigt og nemt at arbejde med perlite, sparer du til gengæld på lønudgifterne.
- Kornstørrelsen på perlite er ret lille med sine kun seks millimeter. Derfor stilles der krav til konstruktionens tæthed for, at perliten ikke skal løbe ud af huller og sprækker.
- Perlite kan kun købes som løst fyld. Det findes ikke som eksempelvis plader.