Gode gulve til sommerhuset

Stiller sommerhuset særlige krav til gulvet og hvilke flottegulve vil være et godt valg, hvis du står og skal finde et nyt gulv til dit sommerhus, det kan du læse mere om her.

Vi opholder os ofte i sommerhuset, når vejret er godt og det betyder også, at vi bevæger os meget ud og ind af huset og måske er lidt mindre tilbøjelige til at smide skoene end vi gør derhjemme. Det gør, at det er en god ide at vælge et slidstærkt gulv til sommerhuset, så gulvet ikke så hurtigt kommer til se slidt ud, hvis der slæbes sand og lignende hen over gulvet.

En af grundene til at tage i sommerhus er ofte at kunne slappe af og så nytter det jo ikke, hvis du skal bruge en masse tid på at rengøre og pleje dit gulv, derfor vil det også være en god ide at vælge et gulv, der er plejelet og let at rengøre.

En sidste ting, der måske gør sig gældende i sommerhuset er at du muligvis skruer ned for varmen i sommerhuset om vinteren. Det kan betyde, at gulvet i sommerhuset vil blive udsat for større udsving i temperaturer og luftfugtighed i løbet af året, hvilket kan være problematisk, hvis det er et trægulv du har valgt at lægge.

Men, hvad er så et godt gulvvalg i sommerhuset? Klinker ville være et oplagt valg, da de er slidstærke og ingen vedligeholdelse kræver udover ganske almindelig rengøring, samtidigt vil de uden problemer kunne klare at blive våde, hvad end det er fra en tur i havet eller poolen eller på grund af en regnvejrsdag.

Andre gode gulvvalg i sommerhuset er laminatgulve og vinylgulve. Begge gulvtyper er slidstærke og kan tåle en del. Gulvtyperne er også lette at rengøre og har i dag et meget naturalistisk udseende, som gør at de til forveksling ligner et ægte træ- eller klinkegulv.