Du vil gerne bygge nyt hus – hvad skal du overveje? 

Drømmen er tæt på. Du har fundet dig den perfekte kæreste, måske har du også børn og hund. Der mangler dog noget. Det du går og drømmer om. I har nemlig valgt, at I skal bygge et nyt hus sammen. Det er en kæmpe beslutning, og der er flere ting, som man skal overveje, når man skal bygge et hus. Du får en lille huskeliste her. 

Økonomien er vigtig 

Det er rigtig vigtigt, at I først og fremmest har et overblik over jeres økonomi. Det er en god idé at have et budget for meget, det må koste jer at bygge huset, så I ikke kommer til at sidde for stramt i det. Husk, at der kommer udgifter til køb af grunden, attester, forsikringer, haveanlæg og flytteomkostninger m.m. 

En god plantegning 

Næste skridt i jeres byggeproces er at kigge på plantegninger og typehuse. Dette er for at hjælpe jer til at finde ud af hvilket hus, I præcis ønsker jer. Her kan det kan anbefales at vælge et byggefirma, som laver netop den type huse, som I ønsker, når I skal bygge nyt hus

Ofte kan man selv være meget med i planlægningen og plantegningen over sit eget hus. 

Husformer
Der findes mange forskellige former og stil af huse. I skal vælge en arkitektonisk stil, som I synes er flot. Dette har derfor også betydning for mange etager jeres hus skal bygges i, eller om taget skal være fladt eller skråt. 

En grundig materialeliste
Du skal foretage utroligt mange valg, når du selv bygger hus. Det er også charmen ved det, men det kan være svært at holde styr på alle valgene. I skal derfor lave en grundig liste over alle valgte materialer, som skal bruges, når byggeriet er i gang. Det er derfor vigtigt, at I tjekker den godt igennem.